Kongeparken

Utenfor Stavanger og Sandnes ligger Kongeparken, og her står opplevelsene i kø for de minste. Her kan du lage din egen sjokolade på Freia sjokoladefabrikk, du kan prøve deg på Ormen Lange, den lengste bob-banen i Norge på over 1000 meter eller ta en tur i Humla som norges største karusell. Mulighetene er mange for de minste og de litt større i Kongeparken.

For to år siden gjorde Dagladet en test av Kongeparken, og resultatet ble terningkast 6 for det som er den største familieparken på Vestlandet, og denne parken passer nok best for de under 10 år. Inngangsbilletter koster 230 kroner per person i lavsesong, og 290 kroner i høysesong. Barn under 90 centimeter kommer inn gratis, og også hvis du har bursdag. Mot et lite tilegg får du også en grillbuffet.

Hvis du reiser til Kongeparken fra andre steder i Norge kan en overnatting eller to lønne seg. Barnas hotell på Quality Hotel Residence ligger sentralt i Sandnes, og her er det på sommeren en egen insjekking for barna, et lekerom og aktiviteter hele uka. På Barnas hotell kan man kjøpe en familiepakke med overnatting og inngangsbilletter til parken. Det ligger også mange andre hoteller, gjestgiverier og campingplasser i nærheten av Kongeparken. Det er også gode muligheter for å leie hytter i området rundt Ålgård hvor parken ligger.

Kongeparken er åpen hver dag mellom 10 og 18 i høysesongen, i lavsesong er det åpent i helger mellom 10 og 17. Gå ikke glipp av et besøk til Brumle i sommer og reis på en familieferie til Kongeparken. 

Ingen kommentarer: