Atlanterhavsparken

I Ålesund ligger Atlanterhavsparken eller bare Ålesund Akvarium som det også kalles, og dette er virkelig en opplevelse for hele familien. Parken ligger på Tueneset idyllisk til nesten helt ute i havgapet, og huser et av de største saltvannsakvarier i hele Nord-Europa. I motsetning til andre familieparker i Norge som bare holder åpent om sommeren, har Atlanterhavsparken åpent hele året.

I vinterhalvåret fra 1. september til 31. mai holder parken åpent hver dag mellom 11.00 og 16.00, bortsett fra på søndager hvor den stenger klokken 18.00. Om sommeren er det åpent hver dag fra 10.00 til 19.00 bortsett fra lørdager hvor den stenger 16.00. Inngangsbilletter er relativt rimelig med bare 140 kroner for personer over 16 år, og 65 kroner for de under. Barn under 3 år kommer inn gratis.

Det finnes mange aktiviteter man kan være med på i akvariet, med mating av Pingviner klokken 14.30 som et av høydepunktene, men også dykkeshowet er morsomt å se på. Du kan oppleve fisker som kveiter, torsk, sei og steinbit, eller reker, kreps, blekksprut og fiske krabber for å nevne noe. Passer perfekt for en liten ferie med barn.

Hoteller og overnatting finnes det flere gode muligheter for inne i Ålesund, men det ligger også flere campingplasser i nærheten hvis man ønsker billigere alternativer. Rica Parken Hotel i Ålesund har familiepakker for 2 voksne og 2 barn, samt inngangsbilletter til Atlanterhavsparken fra ca. 1.400 kroner. God tur til Atlanterhavsparken!

Ingen kommentarer: