Hallingdal Feriepark

Til helgen åpner en helt ny familiepark i Norge som passer veldig bra for å reise på ferie med barn, og det er ferieparken i Ål i Hallingdal som åpner dørene den 21. juni med beliggenhet på 61º Nord. Parken kaller selv konseptet for opplevelsescamping eller kanskje camping for viderekommende, for dette er verken en ordinær campingplass eller en vanlig familiepark. Kanskje en riktig beskrivelse er luksuscamping kompanjert av svevende opplevelser? I hvert fall så ser Hallingdal Feriepark ut til å bli et friskt tilskudd til de øvrige familieparkene i Norge.
familiepark
Fotograf: (Høyt&Lavt) Peder Torp Mathisen/Hallingdal Feriepark
Av aktiviteteter så finnes det massevis for barn i alle aldre. Her ligger det blant annet et innedørs lekeland som heter Hurramegrundt! lekeland, Høyt&Lavt-parken med klatrevegger, klatrenett, vandrestier oppe i trærne og en taubane som heter Zip-Line. Eller hva med en tur i Hallingkastet som er Norges lengste spiralsklie. Klatreløypene med forskjellige vanskelighetsgrader ligger på det høyeste over 10 meter over bakken, så her er det noe for de tøffeste barna. Padling og volleyball finnes også, sammen med sykling, fisking, traktorkjøring og et stort turområde.

Man kan også ta turen innom Hallinggard besøksgård hvor man kan være med å mate dyrene. Her bor det geiter, kaniner, kyllinger, kuer og det går også ann å bli med på ponniridning. En times biltur unna Hallingdal Feriepark ligger Bjørneparken i Flå, og flere andre dyr holder til her i naturparken som elg, hjort rådyr, gaupe, rødrev og selvfølgelig bjørner. Rabatt gis til gjester som har vært i familieparken, og disse to parkene kan fint kombineres. Ved mating av dyrene her blir man dog bare tilskuer.

Prisene for overnatting er kanskje litt dyre her i Hallingdal Feriepark, men det er som sagt en campingplass i særklasse. I åpningshelgen koster det for en familie med to voksne og to barn 3.650 for en elvehytte (styltehyttene som ligger 5 meter over bakken koster det samme men er fullbooket i åpningshelgen) eller 3.150 for en luksuscampingvogn. Hvis det virker noe dyrt kan man bestille en teltplass for 700 kroner. Alle priser er for 2 netter og inkluderer også gratis Wifi, bra med nett på campingplassen! Det finnes også 180 campingplasser hvis man ønsker å ta med seg egen vogn, og da er prisen 880,- for bil med campingvogn eller 780,- for bobil (2 netter).

Ingen kommentarer: