Borås Dyrepark

Dyreparken i Borås i Sverige, eller Borås Zoo som den egentlig heter, er et annet ypperlig reisemål i Skandinavia hvis man skal reise på ferie med barn. Borås ligger 65 kilometer rett øst for Gøteborg, rett i overkant av fire times kjøretur med bil fra Oslo, og parken ligger sentralt til i nordenden av byen.

I dyreparken kan man oppleve over 400 forskjellige dyr, fordelt på over 70 forskjellige arter. Hovedvekten er lagt på store og spennende dyr fra Afrika, som løver, tigre, geparder, elefanter, aper, neshorn, sebraer, bøfler og sjiraffer, men du finner også en mengde nordiske dyr som for eksempel ulv, elg eller bjørn.

Inngangsbilletter til parken om sommeren (12/5 - 12/8) koster 210 svenske kroner for voksen og 160 for barn mellom 4 og 15 år (under 4 gratis). Parken er åpen hver dag mellom 10.00 til 17.00 om sommeren, og stenger 16.00 resten av året. Det finnes flere restauranter, caféer og kiosker.

Borås Zoo er ikke bare en vanlig dyrepark, men inneholder også et stort friluftsområde på over 40 hektar. Den 12. mai i år (2012), har parken 50-års jubileum og denne sommeren kommer det til å være ekstra mange aktiviteter som foregår inne i familieparken. Dette er i tillegg til alt det andre som finnes av aktiviteter som lekeplasser, ponniridning, tog-safari eller man kan til å med melde seg på en zoo-skole for å lære mer om dyrene, eller bli dyrepasser for en dag. Sistnevnte gjelder for barn mellom 8-14 år og koster 775,- per person (dyrt med anbefales).

Det finnes flere gode muligheter for overnatting i nærheten av Borås Zoo, alt fra campingplasser med hytter, enkle vandrehjem eller hoteller i de fleste prisklasser. God tur til Sverige og dyreparken i Borås!

Ingen kommentarer: