Bø Sommarland

En av de mest besøkte familieparkene denne sommeren kommer utvilsomt til å bli Bø Sommarland i Telemark. Parken ligger et par timers kjøring med bil sørvest for Oslo, men det er også enkelt å komme seg dit med både buss og tog. Bø Sommarland er den største vannparken i hele Skandinavia og et godt alternativ til en sydentur, hvis det er bading som står i fokus på ferien. Parken åpner for sesongen i dag den 4. juni og holder åpent til den 14. august.

I høysesongen koster inngangsbillettene 350 kroner for en dag hvis du er over 140 cm, 295 kroner for de mellom 95 og 140 cm og de som er lavere en 95 cm kommer inn gratis. Hvis dere vil overnatte og bruke parken i flere dager, koster dag nummer 2 bare 129 kroner. Det ligger mange campingplasser, hotell og hytter i nærheten, så overnatting er i så fall enkelt å skaffe seg. Bor  du i nærheten av Bø Sommarland, eller vil være i parken 3 dager eller mer kan nok et sesongkort til 899 kroner fort lønne seg, og dette kortet gjelder også på Tusenfryd.

Sommarland passer for barn i alle aldre som trives i vannet. Her er det bassenger og vannsklier i forskjellige utgaver som Magasuget, Sentrifuga, Mot i Brøstet eller fjorårets nyhet Vassføyka. Men parken har også aktiviteter på land som sandvolleyball, minigolf, pariserhjul, klatrestativ, karuseller og bilbaner. Kanskje det eneste minuset i Sommarland er at det er relativt dyrt å kjøpe mat her, men det er helt i orden å ta med sin egen mat så da er jo det problemet løst.

For å få best utbytte av attraksjonene i Sommarland er det nok greit at barna er fra cirka 5 år og oppover. Men dette er et suverent sted hvis dere planlegger en norgesferie med barn i sommer. God tur til Bø Sommarland.

Ingen kommentarer: