Aalborg Zoo

Aalborg har en rekke gode attraksjoner, men de fleste av dem er rettet mot byens mangsidige historie eller kunst og kultur. Hovedattraksjonen for barn er heldigvis en skikkelig innertier, og det er Aalborg Zoo!

- Med barna på safari og polarekspedisjon
Rovdyrens innhegninger er helt nye, og stimulerer fantasien til små oppdagere på safari-tur. Her er det knirkende hengebroer, trapper med utkikksposter og høye utkikkstårn laget i "bambus". Nedenfor går de sjeldne dyreartene asiatisk løve og sumatra tiger og speider etter byttedyr... Men man kommer også tett innpå dyrene på bakkeplan. Store vinduer mot et stort skyggeområde og et vannfall, gjør at det er stor sannsynlighet for å finne en tiger eller løve som hviler ut etter dagens gjøremål...

Store kattedyr er spennende for små oppdagere i zoologisk hage, men naboene deres er ikke noe mindre spennende. Fra tropiske strøk går turen over i det arkiske til en flokk med isbjørner. De mange vinduene inn mot isbjørnene er laget på forskjellige plan, slik at man får sett dem i forskjellige situasjoner. Noen er lagt inn under vannoverflaten, slik at hvis man er riktig heldig får man se isbjørnene boltre seg i og under vann. Mens andre gir innsyn til de områdene hvor isbjørnene spiser eller slapper av. (Anlegget blir for øvrig regnet for å være ett av verdens beste for isbjørner.)

Aalborg Zoo
I samme del av zoo'en finner vi også elefantene. Og det er ikke snakk om den litt pinglete asiatiske utgaven. Nei, dette er skikkelige afrikanske elefanter som måler over 3 meter på strømpelesten og de sprenger enhver badevekt med sine 5 tonn store kropper. I samme avdeling som elefantene går også savannens desidert høyeste innbygger og spiser av tretoppene, nemlig giraffene. De deler innhegning med sebraer, antiloper og andre drøvtyggere.

De fleste barn setter også stor pris på en tur innom Tropehuset - i hvert fall så fort de får aklimatisert seg til den høye temperaturen og skyhøye luftfuktigheten. I tropene får de små oppdagerne se stoooore edderkopper, giftige frosker (vi snakker om ekstremt giftige!), slanger, øgler, aper og en og annen vandrende pinne.

Aalborg Zoo Danmark
- Og nå er bare noen av de 1.500 dyrene i Aalborg Zoo unnagjort. I løpet av en dag vil dere få se maurslukere, rosa flamingoer, dvergflodhester, reinsdyr, pingviner, seler, manguster, sjimpanser... Hele 126 dyrearter er det funnet plass til i det kompakte anlegget til Aalborg Zoo, og svært mange av dyrene er der i det viktige arbeidet som gjøres for å redde utrydningstruede dyrearter. På FerieiDanmark.no kan dere se en rekke bilder og lese mer om dyrehagen og dyrene der: Aalborg Zoo.

- Maraton-kondis er ikke nødvendig i Aalborg Zoo
Vi har en virkelig gladnyhet til dere! Aalborg Zoo er ikke stor i utstrekning, så for oss voksne er det ikke nødvendig med maratonkondis, og små barneben kan spare kruttet til de morsomme tingene - i stedet for å gå kilometervis mellom dyreinnhegninger.

Aalborg Zoo Lekeplasser og spiseområder
Barnas episenter i Aalborg Zoo er den store lekeplassen som har følge av en innhegning hvor de får komme inn og klappe og fore dyrene. Strategisk nok er det også et spiseområde her, slik at alle kan hente seg inn og få litt avveksling fra dyrenes verden.

Rundt om i dyrehagen er det noen utsalgssteder for nødvendigheter som is, brus og pannekaker. Men det er ikke så mange at man alltid har mas fra barneavdeling om stadig påfyll. Det er også områder hvor man kan sette seg ned og spise medbrakt mat, og det er en kafeteria som selger det vi vil kalle "gatekjøkkenmat med noe høyere standard".

Andre ting å gjøre i Aalborg
Som nevnt innledningsvis har Aalborg, Danmarks fjerde største by, en rekke gode attraksjoner. Les mer om dem på FerieiDanmark.no: Aalborg. Der finner dere også en liste over familieparker, dyrehager, slott, klostre og andre godsaker som ligger innen en times radius (i bil) fra Aalborg.

Ingen kommentarer: