Hvor er det best å reise med barn i syden

Ikke la familieferien bli ødelagt av dårlig planlegging. Når man drar av gårde med barn til syden, er det viktig å velge rett sted. Man kan umiddelbart utelukke en rekke destinasjoner, når man har med familiens yngste. Her får du noen enkle tips om hvilke reisemål du bør velge.
Flere turoperatører er blitt spesialister på familieferier med barn. Når stadig flere reiser med samlet familie, og konkurransen hardner til, stiller det nye krav til reiseselskapene. Nå er det blitt vanlig at tilbudene inkluderer konsepthoteller som spesialiserer seg på barnefamilier, der ungene kan leke trygt og har en rekke underholdningstilbud. På slike destinasjoner er det også vanlig med familieleiligheter, noe mange synes er en praktisk måte å feriere på.

De beste destinasjonene for familier i syden

Blant de mest populære reisemålene, finner vi Kreta, Rhodos, Mallorca og enkelte steder i Tyrkia. De fleste store turoperatører har velegnede hoteller og resorts for barnefamilier. Ofte inkluderer dette aktiviteter for barn med barnevant personell, egne svømmebassenger, underholdning og lekeområder. Det er heller ikke uvanlig at slike hoteller har egne barnetilpassede menyer. Mange familier velger også reiser der det tilbys all inclusive, slik at de slipper å bruke tid på daglige gjøremål. Velger du de kjente turoperatørene, vil du som regel finne meget gode tilbud for slike reiser. Destinasjoner i land som Frankrike, Spania og Italia er også høyt oppe på listen blant nordmenn. Gran Canaria har f.eks mange barnevennlige hoteller og også helsevesenet er godt og sykdomsrisiko er lavere der enn i mer eksotiske strøk. Generelt er også språkferdighetene høyere i slike land.

Noen steder er bedre for barn enn andre

Tropiske strøk er ikke alltid like velegnet for barnefamilier. Sykdomsrisiko er høyere og helsetjenestene noe dårligere enn vi er vant med. Som regel skjer det ingenting med verken foreldre eller barn, men når uhellet først er ute er det best å være nært gode sykehus og helsepersonell. I tillegg må man sannsynligvis ta flere vaksiner og profylakse i slike områder (sjekk alltid med legen din før du reiser). Har man først bestemt seg for langtur, er enkelte steder og resorts i Thailand som regel bra. Det samme gjelder Australia, New Zealand og Singapore. Afrika og deler av Sør-Amerika bør man vurdere nøye før man tar med seg små barn. Man kan selvsagt reise, men det krever mer av sikkerheten og forberedelsene. Uansett hva man velger, er det viktig å sørge for at alle har de vaksinene og profylaksen som behøves for de enkelte land.

Ingen kommentarer: