Lilleputthammer

Ved Hafjell rett nord for Lillehammer ligger Lilleputthammer Familiepark. Denne parken er en miniatyrmodell av Storgata i Lillehammer slik den så ut for omtrent 80 år siden. Dette er norges absolutt minste by med mange forskjellige attraksjoner som for eksempel Barnas Bokby, Ola og Heddas klubbhus, teaterforestillinger med Baker Mæhlum, ansiktsmaling, kino, dukkestue, sykkelshow og mye annet som ligger i disse små trehusene. Alle aktiviteter er spesielt tilpasset barn i alderen 0 til 10 år.

Et besøk til Lilleputthammer er fint å kombinere med en tur til Hunderfossen Familiepark. Skal dere ha overnatting, finnes både Quality Hotel & Resort Hafjell og Hafjell Hotel & Apartments rett i nærheten, som har det som kalles for barnas hotell. Ønsker dere et billig alternativ for overnatting, er Lillehammer Vandrehjem på jernbanestasjonen i byen et godt alternativ. Herfra går det også buss direkte til familieparkene ved Hafjell.

Lilleputthammer er bare åpen i sommersesongen og det koster 195 kroner i inngangsbilletter både for voksne og barn. Parken holder åpent hver dag i skoleferien fra 10 til 18, og ved siden av ligger også Lekeland Hafjell med over 900 m2 med lek og moro. Til disse to parkene kan dere også kjøpe kombinasjons billetter om sommeren, men Lekeland Hafjell er også åpent om vinteren.

Lillehammer og området nord for byen med sine aktiviteter og familieparker, egner seg godt for en ferie med barn hvis det er en norgesferie som er planen. God tur!

Ingen kommentarer: