Astrid Lindgrens Verden

En av de mest besøkte familieparkene i Sverige er Astrid Lindgrens Värld eller på norsk Astrid Lindgrens Verden. Denne parken ligger utenfor Vimmerby i Småland sør i Sverige, og det tar en 3-timers biltur fra Gøteborg omtrent rett østover før dere er framme i Vimmerby, men det går også tog hele veien fram til parken som passer bra for en ferie med barn.

Inngangsbilletter for en dag om sommeren mellom 2. juni og 28 august koster 335 svenske kroner for voksne,  225 for barn mellom 3 og 12 år, og de minste kommer inn gratis. En 2-dagers billett er bare litt dyrere, og den rimeligste pakken er en familiebillett for 2 voksne og opptil 3 barn, som koster 1.495 svenske kroner for 2 dager.

Color Line selger også egne familiepakker som inkluderer ferge fra Sandefjord til Strømstad, inngangsbilletter og overnatting i hytter. Det finnes også en rekke hoteller, hytter og campingplasser med teltmuligheter i Vimmerby og omegn. En tur hit kan også fint kombineres med noen av de andre familieparkene i Sverige som Skara Sommarland eller Liseberg.

I Astrid Lindgrens Verden kan dere treffe igjen kjente figurer som Pippi Langstrømpe, Emil, Karlsson på taket, Brødrene Løvehjerte, Ronja Røverdatter eller alle fra Saltkråkan, som dere enten har lest om i Astrid Lindgrens bøker eller sett på tv. I Astrid Lindgrens verden finnes det også mange andre attraksjoner, lekeplasser, show og underholdning. God ferie med barna til Sverige!

Ingen kommentarer: