Kristiansand Dyrepark

En av de aller mest besøkte familieparkene i Norge er dyreparken i Kristiansand. Denne parken åpnet allerede i 1966 og tar i dag i mott over 600.000 besøkende hvert år. Her kan du oppleve kjente attraksjoner som Kardemomme By, Kaptein Sabeltann, Badelandet og ikke minst alle de forskjellige dyrene i dyreparken som inneholder over 120 arter fra rundt omkring i hele verden.

Sjimpansen Julius er nok den mest berømte "personen" i Kristinasand Dyrepark. Julius ble forlatt som liten og vokste opp sammen med mennesker og da spesielt direktør i dyreparken Edvard Moseid. I dag er Julius sjef blant sjimpansene og har etterhvert fått to barn. Han er nok uten tvil den mest kjente sjimpansen i Norge.

Dyreparken og Badelandet er åpent fra midten av april til midten av oktober. Det er forholdsvis dyre ingangsbilletter til begge parkene, så det lønner seg å vurdere en såkalt kombibillet gjerne for at par dager, for å få mest mulig for pengene. For en familie med 2 voksne og 2 barn over 2 år, koster et to dagers kombipass ca. 2.500 kroner. Showet med Kaptein Sabeltann koster 295 kroner per person.

For de fleste som reiser til dyreparken så må det også ordnes med overnatting. Rica Dyreparken Hotell er et godt men kanskje litt dyrt alternativ. Det ligger også flere campingplasser i nærheten av dyreparken. Skal du reise på ferie med barn i sommer, er dette uten tvil et av de aller beste alternativene for en familieferie i Norge. God tur til dyreparken.

Ingen kommentarer: