Universeum

Et annet supert reisemål for en ferie med barn hvis dere uansett reiser i Sverige, er Universeum som er Nordens største sciencesenter og ligger i Gøteborg. Dette senteret passer utmerket for et besøk for eksempel på vei til eller fra Borås Dyrepark eller andre familieparker i Sverige. Fra Gøteborg går også Stena Line's ferge over til Fredrikshavn hvis man vil reise videre på ferie over til Danmark.

Universeum ligger rett ved siden av Liseberg, midt i sentrum av Gøteborg og er lett tilgjengelig med offentlig transport og har gode parkeringsmuligheter. Senteret er en blanding av et tekninsk museum hvor man kan prøve seg som oppfinner, astronaut, detektiv og en innendørs regnskog hvor du treffer dyr som ikke sitter i bur (aper og fugler mest), men også slanger og krypdyr som er innelåst.

Universeum har også en kjempestor avdeling med akvarium hvor hovedvekten er sjødyr og fiskeslag fra våre farvann, totalt er det over tre millioner liter vann! Her kan man være med på å se når for eksempel haiene får mat. Det finnes også en veldig bra lekepark i kjelleren, hvor barna kan prøve seg i forskjellige jobber.

Universeum holder åpent hele sommeren (skoleferien) fra 09 til 20 og resten av året fra 10 til 18. Pris for voksen 195,- barn 3-16 år 155,- (under 3 gratis). 2 voksne og inntil 3 barn koster 675,- (alt i svenske kroner).

Universeum passer perfekt for barn i alle aldre fra 3 år og oppover, og her er det både morsomt og lærerikt på en gang. Nyhet av året er alle dinosaurusene som er utstilt oppe på taket, hvor det også er en liten restaurant med pølser, hamburgere og litt annet mat å få kjøpt. God tur på familieferie til Gøteborg!

Ingen kommentarer: